27 juli 2013

 

Finland Natt 5


Sista natten i Finska ödemarkerna innan det bär iväg hemåt.

Sätter oss vid en sjö vid 17 tiden på kvällen för att få ytterligare variation på miljön i bilderna. Det blir en betydligt lungnare natt eller rättare sagt en mer normal kväll i ett gömsle. Att få se så mycket björn som vi har sett natt 3 o 4 är inte vanligt att man får se.

Vid 19 tiden kom första björnen en kort stund. Målet är att få till bilder med en björn som speglar sig i vattnet men då måste vinden lugna sig betydligt för nu blåser det alldeles för mycket.  Vid solnedgången var det fortfarande blåsigt och dessutom var det tomt på björnar så det var lika bra att sova en stund,
En lång bilresa på 80 mil står på programmet imorgon. 
Kl 00,44  51 200 iso
 
Vaknade  ca halv ett sjön var still och en björn på andra sidan av sjön skruvade upp till 51 200 iso och manuell focus och fick några bilder tog även några bilder på 102 400 iso för att testa kameran.
 
Tänk vilken dröm jämfört med gamla dia tiden då man inte helst inte använde film över 800ASA.
 
 
 
Somnade in igen och kollade läget några gånger mellan 2-3 så vid 3,30 kom det fram en björn och dagen började gry så det blev till slut några spegelbilder dock inte det bästa väderförhållanden men en hyfsad bild ändå.

Det är väldigt kul att träffa nya fotokompisar som bjuder på sina tips och trix och ger varandra förslag på platser som är spännande att resa till. Tack till er alla som var med på resan och framför allt ett tack till Magnus Nyman som fixade allt med resan på ett väldigt bra sätt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar