14 okt. 2015

 

Island
 Dag 3

Idag fick vi sovmorgon eftersom en dagsresa till Landmannalaugar stod på programmet.
Nu hade vi inget klart program i förväg eftersom vädret fick bestämma var
det var lämpligt att åka och fotografera.
 
 Magnus och hans assistent Frida har varit på plats veckan innan och rekognoserat olika platser och att vägarna var farbara. Intressanta platser var kollade men programmet för nästa dag bestämdes alltid under middagen kvällen innan.
 
Att komma hem till guesthous på kvällen och se att maten är klar så att man bara kan koncentrera sig på fotograferande har var helt underbart. Det kunde man lätt vänja sig med.
Vägen upp till Landmannalaugar var i sig själv en upplevelse, det fanns hur många fotostopp som helst man kunde göra på vägen. Det var tur at inte jag fick bestämma resan för då hade vi aldrig kommit fram.
Några korta stopp blev det dock på vägen bla Fjallabak
Det geotermiska området Landmannalaugar är en riktig pärla gömd i det magiska höglandet. Vi gjorde en mindre vandring i det mest fantastiska landskapet och förundras över naturens mångfald ibland funderade man på om man hade kommit till en annan planet. Områdets mest särpräglade se värdighet är de vackra, färgstarka ryolitbergen som skapats av vulkaniska aktiviteter i området. Utsikten mot Islands mest kända vulkan Hekla är hisnande vacker!
 

 
 Fjallabak
 

Landmannalaugar

Landmannalaugar

Landmannalaugar

Middagsbordet är dukat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar