11 apr. 2015

Giclée tryck till konstnärer

Jag utför fotografering och utskrifter för giclée tryck till konstnärer. Under några år har jag utarbetat en metod att utföra utskrifter till konstnärer. Storlek upp till A2. Kontakta mig på gunnar.stenberg@outlook.com

 

 
Giclée     (franska, uttalas ungefär chicklé)

Metoden föddes i Frankrike och USA med en blandning av den gamla traditionella inkjet-metoden och den senaste digitaltekniken. Den används för framställning av grafisk konst i begränsade serier.

Giclée-metoden möjliggör för konstnärer att erbjuda sina konstverk i små upplagor, med hög tryckkvalitet. Genom Gicléemetoden är det möjligt att framställa upplagor utifrån original.

Giclée har allmänt blivit en synonym för högkvalitativ bläckstråleutskrift, och är en beteckning på själva utskriftsmetoden. Skrivarens egenskaper och färgpigment, tillsammans med papperskvalitet avgör om trycket kan anses vara godkänt för signering enligt Giclée fine art principen. Precis som vid traditionella grafiska tekniker som litografi, serigrafi, koppargrafik med mera, är det till slut konstnären som avgör om trycket skall godkännas.

Giclée fine art kan anses vara den moderna formen av konstnärlig tryckteknik.

 

Jag trycker Giclée på Cansons Arches Aquarelle Rag 310 gram som är ett av världens främsta akvarellpapper för Digital Fine Art marknaden.  Det är gjort av 100 % bomull och innehåller inget optiskt vitmedel. Arches Aguarelle Rag ger en unik och mycket speciell karaktär åt konstreproduktioner, målningar samt fotografier.

Pappret har en unik struktur med en varm vit ton som krävande konstnärer förväntar sig från ett traditionellt FineArt papper.

 Det uppfyller dessutom högsta arkivstandard och är mycket åldringsbeständigt samt vattenavvisande. Pappret är konstruerat för att möta gallerier och museum som har krav på utskrifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar